Bekijk het origineel

Nieuwe Renaults in Geneve

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nieuwe Renaults in Geneve

1 minuut leestijd

Op de autotentoonstelling in Geneve presenteert Renault nieuwe uitvoeringen van de Renault 5 en van de Renault 15 en 17.

De Renault 5 GTL is een extreem zuinige uitvoering van de bestaande Renaults 5. De Renault 5 GTL heeft een 1300 cc motor van 48 DIN PK en heeft een topsnelheid van 135 Icm/u. By een constante snelheid van 90 km/u is het benzineverbruik ongeveer 1 op ZO; bij constant 120 is dat ongeveer 1 op 15. De sportcoupé's van Renault 15 en 17 worden in Geneve in een sterk gewijzigde uitvoering tentoongesteld, zowel het uiterlijk als het interieur is vernieuwd evenals de technische eigenschappen.

De Renault 15 wordt geleverd met de 1S89 cc motor; in de Renault 17 wordt de 1647 cc TX motor met vijf-versnellingsbak gemonteerd. Alle uitvoeringen kregen een sterk gewijzigd dashboard evenals zeer comfortabele nieuwe stoelen in de Renaults 15 GTL en de 17 TS.

Van de carrosserieën werd zowel de vóór als achterkant gewijzigd. De Renault 15 houdt de rechthoekige koplampen; de Renault 17 (foto) is uitgevoerd met dubbele koplampen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

Nieuwe Renaults in Geneve

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

PDF Bekijken