Bekijk het origineel

MUieu

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

MUieu

2 minuten leestijd

Ook het milieu wordt door de ANWB niet vergeten. Ze acht het behoud van de natuur, een gezond milieu, historische monumenten en een mooi landschap zeer belangrijk voor onze samenleving. Daarom houdt ze alle ontwikkelingen die op dit gebied gaande zijn, nauwlettend in de gaten. De actie „Laat niet als dank..." zal een ieder van ons wel bekend zijn.

De laatste jaren organiseert de ANWB ook cursussen die de automobilisten in staat stellen hun auto zelf van de nodige onderhoudsbeurten te voorzien. Alle eenvoudige storingen kunnen nu in de toekomst door de chauffeur of chauffeuse zelf verholpen worden. Het is de cursus „Pech onderweg", waar veel mensen ongetwijfeld al hun voordeel mee hebben gedaan.

Maar de ANWB doet nog meer. Zij biedt compleet verzorgde reizen aan en verstrekt gegevens over wandel- en fietsroutes. Wie wil gaan kamperen kan de gids „Kampeerplaatsen in Nederland" verkrijgen en dan is er ook nog het kampeertechnisch handboek waar de kneepjes van het vak instaan.

Maar van dit alles willen we aan de wegenwachthulp de meeste aandacht schenken. Want daar is de automobilist in de praktijk het meest mee gebaat. Men herinnert zich nog wel die keer, toen het al laat was en de motor het helaas begaf. Daar sta je dan.

Waarmee helpt u de wegenwacht? Allereerst met technische storingen aan de motor of een ander onderdeel van de auto. Meestal heeft men onderdelen bij zich dus dan kunnen deze zonodig direct worden vervangen. Maar de wegenwacht verleent ook eerste hulp bij ongelukken, en hij helpt bij het blussen van auto- en motorbrand. Bovendien geeft hij voorlichting en helpt iemand bij het zoeken naar de juiste weg. Regelmatig geeft de wegenwacht waarschuwingen door voor gladheid en mist.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

MUieu

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

PDF Bekijken