Bekijk het origineel

Voor stakingsrecht regeling bepleit

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Voor stakingsrecht regeling bepleit

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Omdat het niet eenvoudig zal zijn een wettelijke regeling inzake arbeidsconflicten tot stand te brengen en hiermee in ieder geval nog lange tijd gemoeid zal zijn, is het aan te bevelen een voorlopige regeling te treffen.

Dit zegt de Stichting maatschappij en onderneming in een brochure, getiteld ,,Spelregels bij arbeidsconflicten". Er is een patstelling in het stakingsrecht ontstaan, doordat zoveel geschilpunten hierover bij de sociale partners bestaan en ook doordat zich binnen de arbeidsverhoudingen in Nederland een aantal ontwikkelingen voltrekken, die nog niet zijn uitgekristalliseerd.

Vooral die ontwikkelingen doen vrezei, zegt de auteur van de brochure, mr. J. M. van der Linden, medewerker van de Stichting, dat ook indien de regering nog dit zittingsjaar met een nieuw wetsontwerp zou komen, zoals zij heeft aangekondigd, op zijn minst op een langdurige discussie moet worden gerekend.

Toch is het gewenst dat de „patstelling" in het stakingsrecht wordt doorbroken. Een keiharde sociale strijd zonder spelregels, waarbij alles geoorloofd schijnt, moet op den duur zelfs voor de strijdlustigsten onder ons geen aanlokkelijk toekomstbeeld zijn. Veel meer dan een noodoplossing zal het recht onder de huidige omstandigheden echter niet kunnen bieden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Voor stakingsrecht regeling bepleit

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken