Bekijk het origineel

. HITTE

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

. HITTE

2 minuten leestijd

Ons land wordt geteisterd door een grote hitte. De temperaturen zijn zo hoog opgelopen dat de aardigheid er wel af is, zeker voor die mensen die werken moeten. Het warme weer noopt niet tot grote activiteit en daarmee wordt ook duidelijk hoezeer in tropische landen de hitte remmend moet werken op de prestaties van de mensen daar. Verhalen over luie negers komen dan wel in een ander perspectief te staan.

De hitte en vooral de droogte stellen de agrarische sector voor grote problemen. In Frankrijk schijnt het nog erger te zijn dan hier. Ondanks allerlei technische hulpmiddelen blijft de mens uiteindelijk van zijn Schepper afhankelijk. Dat geldt natuurlijk op alle terreinen en niet alleen als het gaat om de weersomstandigheden. Maar het is wel zo, dat die afhankelijkheid van de mens zich  daar het duidelijkst openbaart. Hoezeer wordt daar echter aan voorbij geleefd.

In de kleding of, beter gezegd, in het ontbreken daarvan komt openbaar hoezeer ons Nederlandse volk is afgezakt. Veelal schaamteloos lopen de mensen er bij. Zogenaamd vanwege de hitte, maar dan moeten we wel constateren dat men in landen waar dergelijke temperaturen normaal zijn, er veelal veel fatsoenlijker bijloopt.

Ook hier zien we de zedeloosheid van onze tijd en die gaat helaas ook aan onze kringen niet voorbij. Wordt deze wereld niet gelijkvormig, zegt de Schrift. Wat in deze wereld normaal is, is daarom nog lang niet acceptabel overeenkomstig de regels van Gods Woord. Onze kleding dient eerbaar te zijn. Dat geldt voor onze kleding in de kerk, maar niet minder in ons werk of in onze vrije tijd, ook in deze tijd van het jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

. HITTE

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken