Bekijk het origineel

Ford waarschuwt voor nieuwe inflatiegolf

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ford waarschuwt voor nieuwe inflatiegolf

Economische top geopend

2 minuten leestijd

SAN JUAN De Westerse industrielanden moeten samenwerken bij het bestrijden van economische moeilijkheden. Er rijzen weliswaar zo nu en dan geschillen tussen deze landen, maar het is duidelijk dat zij gemeenschappelijke belangen hebben. Dat heeft president Ford van de Verenigde Staten gezegd in een toespraak waarmee hij de Economische Topconferentie in San Juan op Puerto Rico opende.

Aan de Topconferentie nemen regeringsleiders van Frankrijk, West-Duitsland Groot-Brittannië, Japan, Italië, Canada en de Verenigde Statendeel. Er wordt zondag en maandag gesproken over de algemene economische vooruitzichten, financiële en monetaire kwesties, de internationale handel, buitenlandse investeringen en multinationale ondernemingen.

Vorig jaar november werd een soortgelijke conferentie gehouden in Rambouillet bij Parijs.

President Ford wees er de aanwezige regeringsleiders op dat de economische verhoudingen binnen hun landen en tussen hun landen onderling ingewikkeld zijn. „Wij kunnen het ons dan ook niet veroorloven om pas dan bij elkaar te komen wanneer er al een economische crisis is. Wij moeten onze krachten bundelen om te voorkomen dat er een crisis ontstaat", zo zei de president.

Ford drong er op aan dat de landen die op de topconferentie zijn vertegenwoordigd ervoor te zorgen dat de economische opleving hun niet uit de hand loopt. Wanneer de opleving te snel verloopt, zal er opnieuw een golf van inflatie komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Ford waarschuwt voor nieuwe inflatiegolf

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken