Bekijk het origineel

Vermindering van eenmansbedrijyen sociaal belang

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vermindering van eenmansbedrijyen sociaal belang

AFBOUW BEDRIJFSVERZORGENDE SUBSIDIE

2 minuten leestijd

STADSKANAAL — Vermindering van het aantal eenmansbedrijven c.q. een verregaande samenwerking tussen boerenbedrijven is sociaal van belang. Niet alleen ter beperking van de arbeidsduur op de bedrijven, doch ook ter beperking van de bedrijfsgebondenheid.

Dit zei dinsdagmiddag ir. A. de . Zeeuw, van het ministerie van landbouw en visserij op de jaarvergadering van de Christelijke Boeren- en Tuindersbond in het Geertteis-Centrum in Stadskanaal. Hij las daar de toespraak voor die oorspronkelijk gehouden zou worden door minister Van der Stee, maar deze kon vanwege problemen in het kabinet niet weg.

In antwoord op vragen uit het publiek vertelde ir. De Zeeuw verder dat het onzin zou zijn om te zeggen dat eenmansbedrijven niets zijn, maar het is wel zo dat de subsidie die aan de bedrijfsverzorgende dienst reeds twee jaar wordt verstrekt, zo langzamerhand zal worden afgerond, althans dat is wel de bedoeling van de overheid.

Alleen

De boeren die totnogtoe op de steun van deze dienst konden rekenen als ze bijvoorbeeld ziek waren of met vakantie gingen, die zullen het dan zo langzamerhand weer alleen moeten gaan opknappen. Daarom zou een vermindering van het aantal eenmansbedrijven belangrijk kunnen zijn. Ook een verregaande vorm van samenwerking zou voor vele alleenwerkende boeren een oplossing kunnen zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 9 Pagina's

Vermindering van eenmansbedrijyen sociaal belang

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 9 Pagina's

PDF Bekijken