Bekijk het origineel

Kapers laten deel gijzelaars vrij

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kapers laten deel gijzelaars vrij

Israël gaat niet op eisen in

2 minuten leestijd

PARIJS — De kapers van het vliegtuig van Air France hebben woensdagmorgen 40 gijzelaars vrijgelaten, onder wie kinderen, zieken en bejaarden. Dit heeft het Franse ministerie van buitenlandse zaken bekend gemaakt.

De ongeveer 210 resterende gijzelaars zitten nog steeds vast. De kapers hebben de vrijlating geëist van 53 „vrijheidsstrijders" die gevangen zitten in Israël, West-Duitsland, Kenia, Zwitserland en Frankrijk.

De 53 mensen die op grond van de eisen moeten worden vrijgelaten bevinden zich in Israëlische gevangenschap. Enkelen van hen hebben bekende namen, zoals Kozo Okamotor, een Japanner die in 1972 op het Israëlische Bengoerion vliegveld samen met twee anderen een bloedige aanslag pleegde waarvoor hij tot levenslang is veroordeeld. Aartsbisschop Hilarion Capucci, een Grieks-katholieke prelaat die 12 jaar heeft gekregen voor het smokkelen van wapens naar Israël. Fetma Bamawi, een vrouw die levenslang kreeg voor het plaatsen van een bom in een bioscoop in Jeruzalem in 1967.

Geen vrijlating

Israëlische oMiciële kringen hebben dinsdag geweigerd commentaar te geven op de eis van de kapers dat Palestijnse gevangenen in Israël of daar gevangen gezette Palestijnse sympathisanten, moeten worden vrijgelaten in ruil voor de gijzelaars. In het verleden is het Israëlische standpunt geweest dat niet met guerrilla's in zee wordt gegaan en niet onder dwang met hen wordt onderhandeld. „We hebben daar op dit ogenblik niets over te zeggen", verklaarde men van officiële zijde in Tel Aviv.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 9 Pagina's

Kapers laten deel gijzelaars vrij

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 9 Pagina's

PDF Bekijken