Bekijk het origineel

Regio-snippers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Regio-snippers

5 minuten leestijd

ALPHEN AAN DEN RIJN — In verband met de toenemende onveiligheid, die fietsende en zelfs bromfietsende jongelui, op de wandelpaden in het Bospark en de aangrenzende voetpaden rondom de bejaardencentra Rijnzate, Magnolia en Westerhoven veroorzaken, heeft de Alphense politie aangekondigd scherp tegen deze baldadige jongelui te Zullen gaan optreden. De ' bewoners van deze bejaardentehuizen durfden zich uit lijfsbehoud de laatste tijd niet meer in het Bospark te vertonen. De politie heeft inmiddels tegen een tiental jongelui proces-verbaal opgemaakt.

BERGEN — Onder de ogen van zijn ouders is woensdagmiddag in het grensschap Leuken in het noordlimburgse Well ' de 5-jarige Dirkje Tissen verdronken,. afkomstig uit het Duitse grensplaatsje Weeze.

BRIELLE — Evenals de andere waterschappen in Zuid-Holland moet ook het waterschap de Brielse Dijkring dit jaar voor het eerst met een bestrijdingsplan komen tegen de verontreiniging van oppervlaktewateren. Zoals bekend zijn de waterschappen belast met het beheer van de oppervlaktewateren.

DEN BOSCH — Tijdens werkzaamheden aan de hoogspanningskabels van de PNEM in De Woerd bij het kerkdorp Engelen, gemeente Den Bosch, zijn twee mannen woensdagmiddag onder een lichtmast terecht gekomen en aan hun benen gewond geraakt. De mannen, de 34-jarige' W. de B. uit Sint Geertruidenberg en de 40-jarige E. C. van E. uit Waspik, bevonden zich op respectievelijk zeven en tien meter hoogte in de mast Regio-swlppurs toen deze plotseling begon te kantelen en omviel. De mast kwam op de benen van de mannen terecht, die gewond naar het Groot-Ziekengasthuis in 's-Hertogenbosch werden vervoerd. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

s-GRAVENLAND — Tot burgemeester van de Noordhollandse gemeente 's-Gravenland is benoemd, de heer P. J. M. van de Walle uit Kortenhoef. De heer Van de Walle is 54 jaar, rooms-katholiek en lid van de KVP. Hij was wethouder .van 's-Graveland. Hij is benoemd met ingang van 1 augustus.

HUIZEN — Tijdens een extra raadsvergadering is de gemeenteraad dinsdagavond akkoord gegaan met een kredietverlening van 416.000 gulden voor het bouwrijp maken van zone A, in het bestemmingsplan Sijsjesberg Oost. Het aannemingsbedrijf Vreeswijk en Koebrugge b.v. te Huizen gaat op dit terrein 30 bungalows bouwen in de vrije sector met stichtingskosten variërend van ƒ143.000 tot ƒ176.000.

LEIDEN — Wellicht zal de gemeente Leiden binnen afzienbare tijd overgaan tot de verkoop van de oude tolgaarderswoning langs de Haarlemmertrekvaart. Dit in het kader van de wens van wethouder Waal, alle Leidse enclaves op het gebied van de omliggende.gemeenten zo snel mogelijk af te stoten.

MOORDRECHT — Het inwonertal van Moordrecht is gestegen. Dit blijkt uit het overzicht van de loop der bevolking over de maand mei. Moordrecht heeft nu 6160 inwoners (49 meer). Dit aantal werd op 1 juni jl. bereikt. De afgelopen maand werden vier jongens en acht meisjes geboren en overieden twee mannen. Er vestigden zich meer mensen dan er vertrokken.. Het vestigingsaantal 31mannen en vrouwen; vertrek 13 mannen en 11 vrouwen; aantal inwoners 6160, 3123 mannen en 3037 vrouwen.

MIJDRECHT -- De 73-jarige C. P. Baljet uit Utrecht en zijn 13-jarige kleinzoon H. C. C. van Nijnatten uit Mijdrecht zijn woensdagmiddag door een verkeersongeluk in Mijdrecht om het leven gekomeni De auto van de heer Baljet kreeg op een kruispunt geen voorrang van en vrachtauto en kwam door de botsing in een sloot terecht. De man en zijn kleinzoon zijn verdronken.

OEGSTGEEST — Slechts een eventuele afwijzing van het uitbreidingsplan ,,Haaswijk" door Gedeputeerde staten, kan de bouw van een overdekt zwembad in Oegstgeest nog in de weg staan. Met de stemmen van vier VVD-ers tegen ging de Oegstgeester gemeenteraad akkoord met de bouw van het bad. De vier tegenstemmers motiveerden hun beslising met twijfels over de financiële consequenties van de snelle bouwstart als de provincie het plan „Haaswijk" onverhoopt toch zou afkeuren. De overige VVD-ers steunden met de andere raadsleden het college-voorstel.

POEDEROIJEN — Vandaag is het nieuwe bijkantoor van de Rabobank ten Brakel geopend. Eerder was het bankkantoor gevestigd in een noodgebouw. Het nieuwe pand bevindt zich aan de Dorpsweg.

TEUGE — Woensdagmiddag is op het Gelderse vliegveld Teuge een reclamevliegtuig van „Air Advertising Holland" neergestort. De piloot, de 23-jarige Jan Westerman uit Krommen, is daarbij om het leven gekomen. Het vliegtuigje nam direct na de start een bocht en stortte toen naar beneden. Op het vliegveld neemt men aan dat het. toestel is afgegleden. De Rijksluchtvaartdienst stelt een onderzoek in. Na het neerstorten vloog het toestel in brand. De brandweer van Teuge was vrijwel direct ter plaatse en wist het vuur te blussen.

VOORBURG — Met ingang van 1 augustus is tot burgemeester van Voorburg benoemd, mevrouw N. A. den Haan-Groen uit Leiden. Zij volgt jrh. mr. A. Feith op. Mevrouw Den Haan is 57 jaar oud. Zij is lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland voor de VVD.

VOORNE-PUTTEN — Deskundigen van de ruilverkaveling zijn begonnen met het ontwikkelen van het plan voor de aanleg van vier landschapelementen. Ze komen nabij Spijkenjsse, Nieuwenhoorn, Oostvoorne en Rockanje en worden samen ongeveer 360 hectare.' Het gaat om boscomplexen die als overgangszone moeten dienen tussen stedelijke en landelijke gebieden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

Regio-snippers

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

PDF Bekijken