Bekijk het origineel

Kapers dreigen de Joden te doden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kapers dreigen de Joden te doden

2 minuten leestijd

NAIROBI/PARIJS — De pro-Palestynse kapers op het Oegandese vliegveld Entebbe hebben laten weten dat zij besloten heb" ben al hun Israëlische gijzelaars te doden als hun eisen niet worden ingewilligd, zo is uit diplomatieke bron in Kampala vernomen.

De kapers zouden onderling verdeeld zijn over de vraag of de andere gijzelaars ook omgebracht moeten worden. Maar volgens de zegslieden zijn ze het ,,honderd procent erover eens" dat de Israëlische gijzelaars gedood moeten worden als de 53 Palestijnse en pro-Palestijnse gevangenen, die uitgewisseld

moeten worden tegen de gijzelaars, niet ' voor donderdag 13.00 uur op vrije voeten zijn. Men neemt aan dat er 83 Israëlische passagiers in de luchtbus zijn. De Somalische ambassadeur in Oeganda, die als bemiddelaar optreedt, heeft de kapers gevraagd hun ultimatum uit te stellen, en de gijzelaars niet te doden. Het Israëlische kabinet vergaderde donderdagochtend opnieuw over de eisen van de kapers.

Hoop

Volgens Franse regeringsfunctionarissen hebben de autoriteiten in Oeganda goede hoop op de vrijlating van een nieuwe groep passagiers en op uitstel van het ultimatum. President Amin van Oeganda heeft zijn vertrek naar de topconferentie van de organisatie van Afrikaanse eenheid op Mauritius uitgesteld en is weer in onderhandeling met de kapers.

Een woordvoerder van de Westduitse ambassade in Kampala zei dat uit verklaringen van vrijgelaten gijzelaars blijkt dat twee van de kapers, een man en een vrouw, Duitsers zijn. Dat verklaart volgens de woordvoerder waarom de kapers van Bonn de vrijlating van zes leden van de Baader-Meinhof groep vragen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

Kapers dreigen de Joden te doden

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

PDF Bekijken