Bekijk het origineel

Slotdocument

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Slotdocument

2 minuten leestijd

OOST-BERLUN — De belangrijkste punten van het slotdocument kunnen als volgt worden samengevat:  „De deelnemers aan de conferentie onderstrepen de vastbeslotenheid van hun partijen ook in de toekomst ' een consequente strijd te voeren om de doelstellingen van vrede, democratie en sociale vooruitgang te be- reiken, wat overeenkomt met de algemene belangen van de arbeiders- klasse, de democratische krachten en de volksmassa's van alle landen". Met nadruk verklaren zij dat de politiek van vreedzame coëxistentie in het belang is van elk volk en van de gehele mensheid en dat deze de beste voorwaarden schept voor de ontwikkeling van de strijd van de arbeidersklasse en alle democratische krachten. Vreedzame coëxistentie wordt tevens als een belangrijke factor gezien voor het „niet af te dingen recht van elk volk, vrij zijn ontwikkelingsweg te kiezen en te bewandelen, voor de strijd tegen de heerschappij van de monopolies, voor het socialisme". De communistische en arbeiderspartijen zijn zich ervan bewust dat een Europa van vooruitgang en vrede slechts het resultaat kan zijn van veelvuldige inspanningen, van toenadering, begrip en samenwerking tussen de breedste politieke en maatschappelijke krachten. Ze beschouwen de dialoog en de samenwerking tussen de communisten en alle andere democratische en vredelievende krachten als noodzakelijk".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

Slotdocument

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

PDF Bekijken