Bekijk het origineel

Dr. Lieftinck verlaat IMF

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dr. Lieftinck verlaat IMF

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Dr. P. Lieftinck zal tegen het eind van dit jaar aftreden als directeur van het Internationaal monetair fonds. Dit heeft het ministerie van Financiën in Den Haag donderdag meegedeeld. Als zijn opvolger is voorgedragen dr. H. O. C. R. Ruding, thans directeur bij de AMRO-bank.

De heer Lieftinck was van 1945 tot 1952 minister van Financiën. Sinds 1 oktober 1955 is hij directeur („executive director") van het IMF en tot 31 maart 1971 combineerde hij deze functie met de overeenkomstige in de Wereldbankgroep, aldus het ministerie van Financiën. De heer Lieftinck wordt in september van dit jaar 74 jaar oud. Het is niet bekend wat hij zal gaan doen nadat hij zijn functie bij het IMF in Washington heeft neergelegd.

Dr. Ruding is bereid de functie van directeur van het IMF voor vier jaar te vervullen. Over de Nederlandse voordracht is al contact geweest met de andere landen van de zogenaamde kiesgroep: Joegoslavië, Roemenië, Israël en Cyprus. Er is geen ander voorgedragen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Dr. Lieftinck verlaat IMF

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken