Bekijk het origineel

David Universal schuurtafel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

David Universal schuurtafel

1 minuut leestijd

<br />

Het David hobbygereedschap is een serie „eigen produkten", dat wil zeggen, artikelen die bij AIV in Vaassen worden ontwikkeld en geproduceerd. De nieuwste ontwikkeling van de serie Universal aanbouwgereedschap is de David Universal schuurtafel.

Deze eenvoudig aan de Basisset te bevestigen schuurtafel is ontwikkeld voor het' schuren van werkstukken in allerlei standen. Hiertoe zijn in het tafelblad onder verschillende hoeken gaten voor de bijgeleverde geleidepennen aangebracht, terwijl het blad zelf tot 45 graden verstelbaar is.

De schuurschijf, met een diameter van 150 mm, wordt opgespannen in een gelagerd support, zodat de lagers van de boormachine worden ontzien. Bij de set worden vier schuurschijven meegeleverd. Wie thuis al een David Universal Basisset en een Draaibank heeft staan, kan met deze Schuurtafelset nu ook de mogelijkheden van zijn Draaibank aantrekkelijk uitbreiden. Behalve het draaien van lange werkstukken (tot 60 cm) is ook het draaien van holle voorwerpen tot een doorsnede van ruim 200 mm nu mogelijk. Al met al een interessante uitbreiding van de David-,,familie". De Schuurtafelset werd inmiddels als nieuwtje gepresenteerd op de beurs „Karwei" te Utrecht en op de „Eisenwarenmesse" te Keulen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

David Universal schuurtafel

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken