Bekijk het origineel

Commissaris Spinelli nu afgetreden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Commissaris Spinelli nu afgetreden

1 minuut leestijd

<br />

BRUSSEL — Spinelli, lid van de Europese Commissie die zijn kandidatuur stelde voer de Italiaanse verkiezingen en die als ,,onafhankelijk" op de lijst van de communisten in het Italiaanse parlement werd gekozen, heeft zijn functie van Europees commissaris neergelegd. Dat is vrijdag meegedeeld door de woordvoerder van de commissie in Brussel. Spinelli was binnen de Europese Commissie belast met zaken als technologie en industriebeleid. De Italiaanse regering zal nu een plaatsvervanger voor Spinelli moeten aanwijzen. Spinelli's ambtstermijn Hiep tot het eind van dit jaar. De woordvoerder zei vrijdag ook dat de toestand van Borschette, de Luxemburgse commissaris, stationnair blijft. Borschette werd enige weken geleden getroffen door een ernstige storing in de bloedsomloop. De Europese commissie acht zich verplicht een medische commissie te laten uitmaken of Borschette nog bekwaam geacht kan worden zijn ambt weer op te nemen. Is dat niet het geval, dan zal de Luxemburgse regering voor Borschette een ander moeten aanwijzen. Borschette was binnen de commissie verantwoordelijk voor het concurrentie- en personeelsbeleid

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Commissaris Spinelli nu afgetreden

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken