Bekijk het origineel

IKV zal Nederland ontwapenen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

IKV zal Nederland ontwapenen

Voorlichting over dienstweigering

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Onder het motto „bedreigd bestaan" wil de interkerkelijke vredesweek, die van 19 tot 26 september wordt gehouden wijzen op de gevaren die ons bestaan bedreigen en oproepen om naar een antwoord te zoeken. Hiermee sluit het interkerkelijk vredesberaad (IKV), dat de week organiseert en waarin negen kerken samenwerken, aan bij het nieuwe programma van de Wereldraad van kerken „ter bestrijding van het militarisme".

De vredeskrant, die half augustus verschijnt, wordt aanzienlijk dikker dan andere jaren, namelijk 20 bladzijden. In de krant komen ondermeer artikelen over het dreigend toegroeien naar en de gevolgen van een Europese kernmacht en over de bezwaren die verbonden zijn aan een vrijwilligersleger. Tevens zal de vredeskrant een interview bevatten met minister Vredeling en persoonlijke getuigenissen van onder anderen NKV-voorzitter Spit en ARP-Kamerlid mevrouw H. van Leeuwen. Bisschop Ernst van Breda zal de recente verklaring van de bisschoppen over bewapeningswedloop en ontwapening toelichten. Ds. F. Landsman, de oud-scriba van de Hervormde Kerk die aan de wieg van het IKV heeft gestaan geeft een terugblik op 10 jaar vredesberaad.

Jeugd

Vier bladzijden zijn speciaal bestemd voor jongeren vanaf 16 jaar. Daarin komen aan de orde: Suriname en Surinamers in Nederland, jeugdwerkloosheid en dienstplicht-dienstweigering. Een pagina richt zich vooral tot de jeugd van de basisscholen. Tenslotte zal een vervolg worden gegeven op zaken van de vredesweek 1975, zoals de omstreden boycot van de Amrobank vanwege diens leningen aan het Zuidafrikaanse apartheidsbewind.

Tevens worden een brochure van prof. dr. B. Röling uitgegeven over de samenhang tussen „armoede en oorlogsprobleem" en een onderwijskrant. In verband met de verkiezingen in 1977 publiceert het IKV in oktober twee populaire pockets. Daarin worden de programma's van de politieke partijen en hun daadwerkelijke politiek handelen met elkaar vergeleken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

IKV zal Nederland ontwapenen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken