Bekijk het origineel

Fondsen omlaag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Fondsen omlaag

1 minuut leestijd

NEW YORK — Een bericht van het grote chemieconcern Du Pont de Nemours, dat de resultaten in de kunstvezelsector flink achterblijven bij de verwachtingen zorgde niet alleen voor een verlies voor Du Pont van 3,75 dollar, maar trok bijna alle belangrijke fondsen in Wall Street mee omlaag.

Als gevolg hiervan verloor het Dow Jones gemiddelde voor de industrie 7.94 punten bij een omzet van ongeveer 21 miljoen aandelen. Bij de aanvang van de handel was de stemming nog goed. Bij een ruime handel trok het Dow Jones gemiddelde toen 21/2 punt aan.

In het tweede kwartaal boekte Kroger een winst per aandeel van 77 (v.j. 63) dollarcent en in het eerste halfjaar 142 (v.j. 126). Apeco leed in deze periode een verlies van 20 (v.j. winst 4) dollarcent en over het halve jaar verlies 31 (v.j. winst 3). De waarde van nieuwe bouwopdrachten daalde in mei met 2100 (april 2400) miljoen dollar.

Verliezen

Naast Du Pont leden flinke verliezen: IBM 3 dollar, Eastman Kodak 1,5 dollar. Polaroid 1 dollar en Burroughs 1,125 dollar. Shell Oil was een uitzondering met een winst van één dollar. Van de genoteerde fondsen waren er 553 hoger, 893 lager en 388 onveranderd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Fondsen omlaag

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken