Bekijk het origineel

De profetie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

De profetie

1 minuut leestijd

<br />

De mensen, door welke de profetie heengaat, kunnen sterven, maar de profetie: deze leeft altijd en eindigt in het eeuwige leven van Christus.

De belofte van de Messias bracht in Juda, David, Salomo, haar bloesems voort; doch bloesems vallen af, zodra de vrucht gezet is, en de vrucht blijft.

Al die mensen stierven, maar de belofte, de profetie bleef voortleven, totdat zij Christus bereikte en in Hem voleindigd werd.

De profetie is in dat opzicht te vergelijken bij een kapitaal, waarvan de anderen de rente kunnen trekken, tot zolang de persoon, op wiens naam het kapitaal staat, mondig is, als* dan houdt het vruchtgebruik op, en de eigenaar ontvangt het gehele kapitaal.

Wat dus aangaande de belofte betrekkelijk waar is van anderen, dat is volstrekt waar van Christus.

Is. da Costa

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

De profetie

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken