Bekijk het origineel

Krijgsmacht helpt droogte bestrijden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Krijgsmacht helpt droogte bestrijden

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Naast de hulp, die de bescherming bevolking reeds ruim een week verleent, helpt met ingang van vandaag ook de krijgsmacht de droogte in de landbouw bestrijden. Het Landbouwschap zal de gebieden die met de beschikbare middelen kunnen worden geholpen, aanwijzen. De BB is in vrijwel alle provincies actief.

Voor een doelmatige inzet van het militaire materiaal, wordt rekening gehouden met de rapportage van de gewestelijke raden van het Landbouwschap, waar de verzoeken om hulp binnenkomen. Er wordt gestreefd naar een optimaal gebruik van alle beschikbare middelen zonder de eigen bedrijfsveiligheid in gevaar te brengen. Slechts plaatselijk kan hulp worden geboden. De ernst van de situatie en de watervoorraden in de omgeving zijn bepalend voor de inzet van materiaal.

De in te zetten hulpmiddelen bestaan voornamelijk uit motorbrandspuiten van de marine. Ook de landmacht heeft steun toegezegd in de vorm van spuitmateriaal en een speciale geniecompagnie. De luchtmacht zal in nader overleg met de BB technisch personeel beschikbaar stellen. De werkelijke kosten zullen in rekening worden gebracht. Hierbij zijn niet inbegrepen de normale personeelskosten, aldus een mededeling van het ministerie van Landbouw.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Krijgsmacht helpt droogte bestrijden

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken