Bekijk het origineel

Suiker en benzine duurder

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Suiker en benzine duurder

Prijsverhogingen

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De winkelprijs van suiker is vandaag drie cent hoger geworden en komt daardoor op een niveau van ongeveer ƒ 1,70, terwijl de minimumprijs is vastgesteld op ƒ 1,58.

De benzine is eveneens duurder geworden en wel een cent per liter; superbenzine kost nu 112,6 cent en normale benzine ƒ 1,08. De gasolie aan de pomp is 0,9 per liter duurder geworden.

De verhoging van de suikerprijs is een gevolg van de ontwikkelingen op de internationale suikermarkt, en de prijsbeslissingen van de Europese raad van ministers.

Verder gaat de huisbrandolie met 0,8 cent omhoog, petroleum (in bussen van 4-20 liter) stijgt met 0,9 cent per liter. Stookolie met het sinds 1 juli jl. hoogst toelaatbare zwavelgehalte van 2½ procent wordt met ƒ 4,97 per ton verhoogd. Auto-LPG gaat met 2,3 cent omhoog. Butaan en propaan worden verhoogd met 65 cent per fles van 13 resp. 10,5 kg. De prijsverhoging voor LPG, butaan en propaan is een gevolg van gestegen grondstoffenprijzen, terwijl voor propaan en butaan tevens een verhoging van de kleinhandelsmarge met 4 procent is inbegrepen.

Voor de overige aardolieprodukten zijn de prijsverhogingen een gevolg van de ontwikkeling der marktnoteringen, zo heeft het ministerie van Economische zaken bekend gemaakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Suiker en benzine duurder

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken