Bekijk het origineel

Stichting voortzetting van Bamshoeve opgericht

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Stichting voortzetting van Bamshoeve opgericht

2 minuten leestijd

ENSCHEDE — Eind juni is de Stichting voortzetting Bamshoeve Beheer NV opgericht. Per gelijke datum heeft aan deze Stichting de overdracht in volle eigendom plaatsgevonden van de aandelen Bamshoeve Beheer BV. Uitgezonderd van deze overdracht zijn de aandelen in het bezit van de Stichting Personeel Bamshoeve-groep (spinnerijen met ca. 1400 personeelsleden in Nederland en 200 in het buitenland), zo heeft Bamshoeve bekendgemaakt.

Door het ministerie van economische zaken werd aan de stichting Personeel Bamshoeve Groep op haar eigen verzoek toestemming verleend om de Bamshoeve-aandelen in haar bezit te houden. Door het ministerie werd drs. J. Dorjee aangewezen als regeringswaamemer, aldus Bamshoeve.

Het bestuur van de Stichting voortzetting Bamshoeve Beheer BV wordt gevormd door de heren drs. J. Dorjee (voorzitter), drs. J. H. A. M. van Riel en S. Yntema. De raad van commissarissen bestaat uit ir. J. Bosma (president), drs. H. P. ter Kuile, ing. P. Tjeerdsma en dr. G. van der Wal. Aanbod Vorig jaar deed het rijk, na een verzoek om hulp van de Bamshoeve Groep (de spinnerij die wist te ontkomen aan het faillissement van de KNTU), een aanbod om te trachten de werkgelegenheid van de groep zoveel mogelijk in stand te houden. Bij de daaropvolgende besprekingen was het uitgangspunt van het overleg met overheid, aandeelhouders, ondernemingsraden en vakbonden het zo goed mogelijk verzekeren van de continuïteit van de groep.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Stichting voortzetting van Bamshoeve opgericht

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken