Bekijk het origineel

Regio-snippers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Regio-snippers

5 minuten leestijd

AMSTELVEEN — In enkele wateren zijn in de afgelopen dagen enkele tientallen dode eenden aangetroffen. Alleen dinsdag al werden bijna veertig eendekadavers uit het water gevist. Omdat vermoed wordt dat de eenden gestorven zijn aan de gevolgen van een besmetting met botulisme, zijn de dieren voor nader onderzoek verstuurd naar het Rijksinstituut voor de volksgezondheid in Bilthoven.

BREDA — Dinsdag heeft een schipper in het water van de rivier De Mark het lijk opgevist van de 28-jarige A. Mutsers. Aanvankelijk wist de politie niet met wie men te doen had. De betrokkene droeg geen identiteitspapieren bij zich. Later dinsdag meldden zich echter zijn ouders. De jongeman moet in de nacht van zondag op maandag door onbekende oorzaak te water zijn geraakt.

GOUDA — Het college van B. en W. heeft er in beginsel geen bezwaar tegen, dat door de heer J. P. de Groot, eigenaar van het cafébedrijf „d'Herbegh" (voorheen „'t Zuid"), Dubbele Buurt 1, achter zijn bedrijf tussen de steunberen van de St. Janskerk (Achter de Kerk) een terras wordt ingericht. Wel heeft het college de heer De Groot meegedeeld, dat voor de inrichting van een terras aldaar ook toestemming moet worden verleend door de kerkvoogdij van de Hervormde gemeente te Gouda.

GOUDA — Het college van b. en w. heeft de dienst openbare werken opdracht gegeven te beginnen met de inrichting van de binnenplaats bij de 35 bejaardenwoningen aan de Noothoven van Goorstraat. De werkzaamheden zullen bestaan uit de aanleg en inrichting van een parkje met een waterpartij op het binnenterrein.

ROTTERDAM - De Maasstad en Enschede zullen binnen enkele weken de fluoridering van het drinkwater moeten staken. Dan wordt namelijk een algemene maatregel van bestuur van kracht die het gemeenten onmogelijk maakt nog langer drinkwater te fluorideren. Dit heeft een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid meegedeeld. Voor het fluorideren zijn destijds vergunningen uitgegeven. Deze vergunningen hielden een ontheffing van het drinkwaterbesluit in. In dit besluit staat dat aan het water geen andere stoffen mogen worden toegevoegd dan stoffen die er voor zorgen dat het water drinkbaar wordt. Rotterdam en Enschede willen pas een definitieve beslissing nemen over het fluorideren als de algemene maatregel van bestuur er is. De gemeentebesturen zijn het er echter wel over eens dat dit geen andere beslissing kan zijn dan de fluoridering stop te zetten.

TIEL — In het plaatsje Beneden-Leeuwen (gem. Wamel, bij Tiel) is dinsdagavond de 19-jarige H. J. van der Velden uit Alphen aan de Maas (gem. Appeltern, Gld) om het leven gekomen. In zijn auto raakte hij door onbekende oorzaak van de weg, botste tegen een boom en kwam daarna in een sloot terecht. De auto lag op zijn kop en het slachtoffer wist zich niet op tijd te bevrijden. Hij verdronk in zijn auto.

WIERINGERMEER — Bij een verkeersongeval op de Alkmaarseweg te Middenmeer (gemeente Wieringermeer) is dinsdagmiddag de 72-jarige A. van der Meulen uit Bolsward om het leven gekomen. Deze had zijn auto geparkeerd en wilde de weg oversteken. Hij werd echter geschept door een uit de richting Middenmeer komende auto en kwam daarna in de berm terecht. Hij was op slag dood.

ZWARTEWAAL - Zonder hoofdelijke stemming heeft de raad besloten om de buitenstedelijke recreatie over te dragen aan het Openbaar lichaam Rijnmond. Deze overdracht houdt in, dat een achttal recreatieplannen waaronder de Brielse Maas, Oude Maas en Westelijk Voorne gebundeld worden binnen Rijnmond, waarbij ook de gemeenten binnen Rijnmond die wèl van allerlei faciliteiten gebruik maken, maar daarin niet financieel bijdragen, worden betrokken,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Regio-snippers

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken