Bekijk het origineel

Westlandraad uit kritiek op nota

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Westlandraad uit kritiek op nota

1 minuut leestijd

NAALDWIJK — De onzekere situatie voor van het Westland blijft voortbestaan. Ook de rest van de Westlan-1 draad heeft nu gereageerd op de nota „alternatieven en varianten". Maandagavond is hij akkoord gegaan met een voorstel van het dagelijks bestuur zich in een commentaar te richten tot Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

In het commentaar (samengesteld door drie stedebouwkundige bureau's) vindt de raad de aanspraken op de bouwplaatsen onaanvaardbaar. Een echte oplossing moet in de binnensteden gezocht worden met grootschalige vernieuwingen. Woningbouw op Westlands onvervangbare grond is onmogelijk zonder de tuinbouw schade toe te brengen.

Er is bij de beoordeling niet naar de financiële consequenties gekenen, aldus het commentaar, dat maakt de beoordeling van de bouwplaatsen onmogelijk. Het gaat om het veiligstellen van de Westlandse tuinbouw of voor een hoge graad van verstedelijking in Zuid-Holland-West. Beide doelstellingen zijn niet te verwezenlijken.

De Westlandraad vreest dat verstedelijking te lichtvaardige en risicovolle oplossingen met zich mee brengt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Westlandraad uit kritiek op nota

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken