Bekijk het origineel

Inflatie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Inflatie

FINANCIEN EN ECONOMIE

1 minuut leestijd

PARIJS — In de afgelopen drie maanden is de inflatie op jaarbasis in de niet-communistische wereld gestegen tot 10,5 percent. Aldus blijkt uit gegevens gepubliceerd door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

De stijging van de prijzen van grondstoffen was hier voor een groot deel voor verantwoordelijk. In Noord-Amerika, aldus het rapport, gingen thans de voedselprijzen naar boven na in de laatste maanden juist te zijn gedaald.

Op maandbasis bezien was de stijging van de prijzen van consumptiegoederen evenwel gedaald van 1,1 percent in april tot 0,8 percent in mei. In de periode van 12 maanden eindigend in mei had de stijging 9 percent bedragen, vergeleken met 11,5 voor het hele jaar 1975.

In de zeven grootste bij de OESO aangesloten landen was in het tijdvak van 12 maanden eindigend jongstleden mei de stijging van prijs van consumentengoederen als volgt geweest: Italië 16,7 percent, Groot-Brittannië 15,4 Frankrijk 9,5 Canada 8,9, Japan 8,8, de VS 6,2, en West-Duitsland 5 percent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Inflatie

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken