Bekijk het origineel

Regiosnippers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Regiosnippers

6 minuten leestijd

<br />

AMSTERDAM — Vrijdagavond is de 50-jarige D. Visser tijdens een ongeluk met een mototjacht in zijn woonplaats om het leven gekomen. De man stond op de achterplecht van het jachtje van zijn schoonvader toen deze onder een voetbrug van het Roeterseiland doorvoer. Ondanks een waarschuwing bukte hij niet, sloeg met zijn hoofd tegen de brug en viel over boord. Zijn schoonvader wierp hem nog een touw toe, maar het slachtoffer raakte buiten bewustzijn. Twee agenten doken in het water, in een vergeefse poging de heer Visser te redden. De Amsterdamse brandweer kon pas na een uur dreggen het stoffelijk overschot boven water halen.

AMSTERDAM - De 25-jarige typograaf Fred. Drieman, is zaterdagmiddag uit zijn woning op de derde etage van de Hasebroekstraat te Amsterdam gevallen en ruim tien meter lager met het hoofd op straat terechtgekomen. Hij was op slag dood. De man zat in het open schuifraam koffie met rum te drinken en wilde in een overmoedige bui aan zijn vrouw laten zien, dat zij geen glazenwasser nodig had om het raam schoon te maken. Hij ging op het kozijn staan, zich daarbij aan de buitenkant van het schuifraam vasthoudende. Toen dit plotseling naar beneden schoof, verloor hij het evenwicht en tuimelde naar beneden.

BEESD — Op de kruising Dorpstraat-Kerkstraat is vrijdagavond de 19-jarige E. J. Kielestein met zijn bromfiets tegen een linksafslaande tractor gereden. De jongeman was op slag dood. Zijn 21-jarige broer, die op de duo zat, werd ernstig gewond. Hij is overgebracht naar het Groot Ziekengasthuis in Den Bosch. Volgens de politie droegen de beide jongens geen bromfietshelm.

BOSKOOP - Volgens het consulentschap voor de tuinbouw is de schade, aangericht door de droogte, al ernstig. Als de droogte nog aanzienlijk langer duurt, wordt bij de Boskoopse kwekerijen een situatie verwacht waarbij de kwekers op bijstand of op andere steunmaatregelen zijn aangewezen. Er zijn al enkele tuinders die de teelt in de kassen hebben gestaakt, omdat de zon er de temperatuur te hoog opjaagt en de vochtigheidsgraad te ver doet dalen.

BRUINISSE - In het zuidwestelijk kleigebied en voornamelijk op Schouwen- Duiveland is vrijdagmiddag de graanoogst begonnen. Het eerste produkt is altijd de gerst. De oogst begint drie weken vroeger dan andere jaren. De kilo- opbrengst per hectare bedraagt ongeveer 60 à 70 procent van normaal. Ook erwten worden zaterdag al aan de handel aangeboden en dat is zeker een maand vroeger dan gewoonlijk. Op de eilanden Tholen en Goeree- Overflakkee zullen waarschijnlijk begin volgende week de combines gaan draaien.

DEN HAAG — De politie heeft vrijdagmiddag de 22-jarige J. M. van der W., van beroep schilder, aangehouden. De jongeman zou kort daarvoor in een huis aan de Elandstraat waar een aantal jonge mensen woont, bij een ruzie de student E. J. M. Verschoor met een mes in de lies hebben gestoken. Het slachtoffer moest in een ziekenhuis worden opgenomen.

FLEVOLAND - De 44-jarige kelner M. S. Peters uit Swifterbant in de zuidelijke IJsselmeerpoIder is zondagavond omstreeks half negen bij een verkeersongeluk om het leven gekomen. Hij was als inzittende betrokken bij een botsing tussen twee tegemoetkomende auto's op de Oostvaardersdijk in de polder.

GENEMUIDEN — Tot 1980 zullen op het tweede gedeelte van het woningbouwterrein ,,Binnenlanden- Oost" 50 é 60 woningen per jaar worden gebouwd. Hierbij zal door een geleidelijke uitgifte van bouwpercelen ernaar worden gestreefd stilstand in de bouwactiviteiten te voorkomen.

HENGELO-In het Gelderse Hengelo is in de nacht van vrijdag op zaterdag de 25-jarige L. A. M. Fakkenkamp uit die gemeente verongelukt. Het slachtoffer reed met een personenauto tegen een rechts van de Steenderense weg staande boom; Hij overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Doetinchem.

HOOGBLOKLAND - De 28-jarige W. Bikker uit Noordeloos is zaterdagmiddag op de provinciale weg tussen Papendrecht en Meerkerk om het leven gekomen, toen hij met zijn motor een bocht te wijd nam en tegen een boom botste. De man was op slag dood.

NAARDEN — In de speelvijver van het recreatiegebied Het Naarderbos te Naarden, is zaterdagmiddag de vierjarige Karin van Vliet uit Mijdrecht verdronken. Ze was met een speelgoedbandje om het lichaam de vijver ingegaan, die op sommige plaatsen meer dan anderhalve meter diep is. Ze werd door haar vader gevonden, maar mond-op-mond-beademing baatte niet meer.

SAS VAN GENT - In de nacht van zaterdag op zondag is de 40-jarige gehuwde elektricien P. Dhuijvetter uit Zelzaete (B) ten gevolge van een bedrijfsongeval op de stijfselfabriek CPC te Sas van Gent, om het leven gekomen. Hij was bezig met het repareren van een elektromotor toen er vermoedelijk een onder stroom staande draad met zijn werkbank in aanraking kwam. Toen het slachtoffer even later gevonden werd was hij reeds overleden.

VLAARDINGEN - Deze gemeente krijgt als eerste stad in Nederland een nieuw verkeersbord om vrachtwagens gedurende de nachtelijke uren (23.00-7.00 uur) uit de bewoonde wijken te weren. Omtrent dit verbod is overleg gepleegd met diverse instanties, n.l. de Kamer van Koophandel, de vervoersbonden, de officier van justitie en de vervoersondememers. Het resultaat van dit overleg is onder andere, dat het bedrijfsvervoer zo weinig mogelijk wordt belemmerd en dat verder een aantal ontheffingen verleend zullen worden. Het verlenen van die ontheffin- ' gen wordt schriftelijk vastgelegd. De officier van justitie in het arrondissement Rotterdam is bereid eventuele overtredingen van het verbod te vervolgen. Het verbod zal binnen korte tijd van kracht worden.

VOORST — De 82-jarige mevr. N. Rumhof-Pals uit Apeldoorn is zondagavond omstreeks half negen bij een verkeersongeluk op de Deventerweg in Voorst om het leven gekomen. Zij zat in een auto waarvan de bestuurder bij het linksaf slaan geen voorrang verleende aan een tegemoetkomende auto.

IJSSELMUIDEN - Vier leden van de raad hebben vragen gesteld over de woontoestand in enkele boerderijen in het Zalkerbos. Dit naar aanleiding van een brief van een bewoonster van een van de, boerderijen, mevrouw Lok-Barneveld. In verband met onderhandelingen tussen de gemeente en instanties, zoals Staatsbosbeheer, over een eventuele verkoop van het Zalkerbos is een beslissing over de boerderijen tot nu toe steeds uitgesteld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Regiosnippers

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken