Bekijk het origineel

Vierde lustrum Thoolse Dagen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vierde lustrum Thoolse Dagen

2 minuten leestijd

THOLÉN — Vrijdag 9 juli werd er in Tholen het vierde lustrum gevierd, van de Thoolse Dagen. Hoogtepunt van deze dagen vormde de fokdag, waarop allerlei vee te bezichtigen is. De fokdag is een instelling uit de twintiger jaren, toen het bestuur van de plaatselijke fokvereniging vond dat een fokdag kon bijdragen tot verbetering van de kwaliteit van het vee.

Dit jaar was er echter geen rundvee te bezichtingen omdat de Thoolse dierenarts vond, dat er een gevaar van besmetting met IPR, een amerikaanse koeiengriep, bestond. Toch was er nog genoeg te zien, zoals verschillende soorten vogels, konijnen, honden, koud- en warmbloedpaarden. Het publiek kon uitgebreid kijken naar verschillende keuringen, zo waren er een schapenkeuring een kalverenopfokwedstrijd. Hierna werd er door de jagersvereniging van Tholen en St.-Philipsland een hondendemonstratie gehouden. Met een vijftal jachthonden lieten zij verschillende facetten van het jagen zien.

Aan het einde van de dag hield de rijpaardvereniging de Eendrachtsruiters uit Oud Vossemeer een paardenshow.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Vierde lustrum Thoolse Dagen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken