Bekijk het origineel

Egypte onderzoekt Nederlandse offerte

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Egypte onderzoekt Nederlandse offerte

Orderniet voor RSV

3 minuten leestijd

ROTTERDAM — De Egyptische minister van zeetransport Fahmi, zal zo meldt het Franse Persbureau (AFP) in het parlement ondervraagd Worden over zijn onderhandelingen met een groep van vier Nederlandse werven over een order voor vijf vrachtschepen (waarde: ƒ 200 miljoen).

De onderhandelingen werden vorige maand plotseling afgebroken om „technische" redenen. In Cairo gaan echter geruchten, dat er een luchtje zat aan de manier, waarop de Nederlanders deze order probeerden te krijgen. Op verzoek van een van de afgevaardigden wordt de zaak nu behandeld in de volksvertegenwoordiging.

Niets verdachts

Een woordvoerder van Rijn-Schelde-Verolme (de andere drie werven zijn Boele, Van der Giessen-De Noord en de Biesbosch) ontkende dat er ook maar iets verdachts geweest zou zijn aan de offerte. "Wij hebben een hele eerlijke aanbieding gedaan". De woordvoerder zei niet te weten, wie de betreffende geruchten in de wereld had gebracht. De "technische" redenen van de Egyptische regering om de order niet aan Nederland te gunnen wekten overigens indertijd bij de werven in kwestie grote verbazing. Volgens RSV kan men de groep geen gebrek aan ervaring verwijten, omdat niemand in de wereld ooit een schip heeft gebouwd zoals Fahmi ze wil hebben. Ook bestrijdt men dat de offerte niet voldoende gespecificeerd zou zijn. De werven „zouden niet weten wat er nog aan de aanbieding toegevoegd had moeten worden".

Het niet doorgaan van de order betekent niet dat de Nederlandse groep zich van Egypte heeft afgewend. Men probeert in contact te blijven met de regering in Cairo. Dit met het oog op fiet vijljarenplan van minister Fahmi, dat zou moeten resulteren in de aanschaf van in totaal 57 vrachtschepen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Egypte onderzoekt Nederlandse offerte

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken