Bekijk het origineel

Italië

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Italië

1 minuut leestijd

FLORENCE — Er lopen grote scheuren in de Dom-toren van de kathedraal van Florence die wordt beschouwd als een van de belangrijkste bouwwerken uit de renaissance. De scheuren zijn vermoedelijk ontstaan als gevolg van het zware verkeer rondom de kathedraal van voornamelijk toeristenbussen.

Maandagavond vond er een bijeenkomst plaats op initiatief van de gemeente. Een aantal winkeliers en reisverenigingen waren daarvoor uitgenodigd. Besloten werd onder meer dat het busverkeer m de omgeving van de kathedraal drastisch zal worden beperkt.

De gemeente had een onderzoek laten doen naar de oorzaak van de scheuren. Men kwam tot de conclusie dat de trillingen die het verkeer veroorzaakt gelijk zijn aan die van een kleine aardbeving. De scheuren in het bouwwerk, die er overigens al langer in zitten, bleken bij een routineonderzoek vorige maand aanmerkelijk breder te zijn geworden. De Dom van Florence is in beginsel een schepping van de architect Filippo Brunelleschi, die hem begon te bouwen in 1420.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Italië

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken