Bekijk het origineel

Zoetermeer wil leefbaarheid nastreven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Zoetermeer wil leefbaarheid nastreven

2 minuten leestijd

ZOETERMEER — In samenspraak met de bewoners van de Perkstraat, het OSZ, de werkgroep „Leefbaar Dorp" en de gemeente is een plan ontwikkeld, dat vooral de accenten legt op de verkeersveiligheid en de aanpassing van het groen. Aan het begin en aan het einde van de straat worden verkeersdrempels gelegd. Getracht wordt om hiermee hard rijden te voorkomen, terwijl de bewoners die dit ook als, wens uitspraken, de auto toch voor de deur kunnen parkeren.

Een oplossing om het parkeren aan de kop en de staart van de straat te concentreren werd verworpen. De bewoners zouden dan moeilijker hun woning kunnen bereiken, vuilniszakken naar centrale verzamelplaatsen moeten brengen en het nadeel van automassa's aan het begin en het einde van de straat moeten ondervinden.

In het middengebied van de straat worden nu grondbulten en beplantingen aangebracht, terwijl ook in en langs het asfalt grote groepen bomen en heesters zullen worden geplant. Bovendien levert het plan ongeveer vijftig extra parkeerplaatsen op. Het college van b. en w. meent voorts, dat in de toekomst steeds moet worden bekeken in hoeverre het mogelijk is bij herbestrating van oude straten deze aan te passen aan de wensen van de mens en zijn woonomgeving.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Zoetermeer wil leefbaarheid nastreven

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken