Bekijk het origineel

Loongesprek in havens

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Loongesprek in havens

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — Werkgevers en werknemers in de havens van Rotterdam en Amsterdam hebben woensdag in de Maasstad de arbeidsvoorwaarden in de havenbedrijven voor de tweede helft van dit jaar besproken. Over dit gesprek, het eerste na de staking in de havens van 1 juli en de loonmaatregel van de regering, is noch van werkgeverszijde noch van de kant van de vervoersbonden een mededeling gedaan.

Wel werd woensdagmiddag bekend dat de vervoersfederatie NVV/NKV in de havens een pamflet zal laten verspreiden, waarin de havenarbeiders wordt meegedeeld dat de besprekingen van woensdag met de werkgevers een oriënterend karakter hadden. Voorts meldt het pamflet dat de besturen van de CAO-groepsraden van de vervoersfederatie dinsdag de onderhandelaars hebben laten weten, dat zij het behoud van de koopkracht (volledige prijscompensatie) voor het havenpersoneel eisen.

Of deze eis woensdag tijdens de besprekingen met de werkgevers (de Scheepvaartverenigingen Noord (Amsterdam) en Zuid (Rotterdam) inderdaad op tafel is gekomen, wilde een woordvoerder van de vervoersfederatie bevestigen noch ontkennen.

De vervoersbond CNV heeft zich ook woensdag op het standpunt gesteld dat de loonmaatregel ook voor de havens moet worden geaccepteerd. Deze bond wijst acties af. De besprekingen zullen volgende week dinsdag worden voortgezet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Loongesprek in havens

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken