Bekijk het origineel

De zaligmaker

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

De zaligmaker

2 minuten leestijd

<br />

Christus is de Zaligmaker van Zijn volk, dat is van allen die geloven uit Israël en uit de volken, want in Christus geldt noch besnijdenis noch voorhuid, maar enkel het nieuwe schepsel, dat geboren wordt uit water en Geest en leeft uit het geloof. De Zaligmaker van zondaren! Zie daar dan de naam en titel van onze Heere. Werelden van zaligheid en heerlijkheld liggen er in. De eeuwige hallelujahs van allen, die zalig worden, worden er uit geboren. Mochten wij allen gelovig zeggen: ,,Voor ons is Hij geboren, want wij zijn zondaren en Hij is de Zaligmaker der zondaren".

Doch let nu op de juistheid der Schrift. De engel (sprekend tot Maria) zegt niet in het algemeen: „Hij zal zondaren", maar: „Hij zal Zijn volk zalig maken van hunne zonden", die zondaren, die Zijn volk zouden uitmaken.

Christus zou zich uit de zondaren een eigen volk reinigen, dat ijverig zou zijn in goede werken (Tit. 2:14).

Dat dan niemand mene zalig te zullen worden, zonder tot het volk des Heeren te behoren. En om tot het volk des Heeren te behoren, moet men zich zoals men is, als zondaar afzonderen, aan Hem overgeven, om in Hem en Hem alleen gereinigd, gezaligd en verheerlijkt te worden door de Heilige Geest tot heerlijkheid des Vaders.

Is. da Costa

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

De zaligmaker

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken