Bekijk het origineel

Carter wijst Mondale aan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Carter wijst Mondale aan

„Onze beste tijd komt nog"

2 minuten leestijd

NEW YORK — Presidentskandidaat der democraten Carter, heeft als kandidaat voor het vice-presidentschap senator Mondale gekozen.

Deze maakte zijn beslissing aan de journalisten bekend in het Americana-Hotel kort na 15.00 uur (Westeuropese tijd). Senator Mondale, die uit Minnesota komt, is in de VS geen welbekend persoon. Daarover zei hij dezer dagen: „Een politieke grappemaker zei laatst dat de mensen denken dat Mondale een buitenwijk van Los Angeles is. Die man heeft gelijk".

Unaniem akkoord

De conventie in New York heeft donderdagavond met algemene stemmen haar instemming betuigd met de keuze van senator Walter F. Mondale. Mondale aanvaardde zijn benoeming met een rede waarin hij verklaarde „onze dagen van onvrede zijn voorbij", onder president Carter zullen de Verenigde Staten een fatsoenlijke en open regering krijgen. Op Mondale werden bij de stemming 2871 stemmen uitgebracht. 191 stemmen gingen naar een aantal andere kandidaten.

Toespraak
In een toespraak tot de conventie waarin hij zijn kandidatuur heeft aanvaard, heeft Carter Amerika donderdag een regering beloofd, „vrij van schandalen en corruptie" en een president ,,die uw pijn voelt en uw dromen deelt".

,,We hebben genoeg geleden onder een vermoeide, afgeleefde regering visie, zonder visie, zonder jeugd of vitaliteit en zonder het vertrouwen van het volk. Het wordt tijd dat onze regeringsleiders de wet eerbiedigen en niet met twee maten meten. Ik zie geen reden om de rijke wetsovertreders te laten lopen en de kleintjes gevangen te zetten. Amerika moet een regering hebben die even goed is als het volk".

,,Alle mensen in Amerika", aldus Carter, „moeten met eerbied en liefde behandeld worden. Het volk moet weer vertrouwen in zijn land krijgen. De vrees bestaat dat we onze beste jaren gehad hebben, maar ik zeg dat onze beste tijd nog moet komen".

,,Tot onze vrienden en bondgenoten zeg ik: wat ons verenigt in ons streven naar democratie is belangrijker dan wat ons nu en dan verdeelt op economisch en politiek terrein. Wij zullen voor vrede bidden en werken tot alle landen bevrijd zijn van de angst voor vernietiging door kernwapens".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Carter wijst Mondale aan

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken