Bekijk het origineel

Wilt u vrede, verdedig dan het leven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Wilt u vrede, verdedig dan het leven

Thema wereldvrededag

1 minuut leestijd

VATIKAANSTAD — De Wereldvrededag 1977, die wordt gehouden op nieuwjaarsdag of de eerste zondag van het nieuwe jaar, heeft van paus Paulus als thema meegekregen: „Wilt u vrede, verdedig dan het leven"

Het thema van wereldvrededag werd donderdag bekendgemaakt door de vice-president van de pauselijke commissie ,,Justitia et Pax", aartsbisschop Bernandin Gantin. Het thema is reeds nu bekendgemaakt om een goede voorbereiding van de dag mogelijk te maken. Begin november wordt een pauselijke boodschap over wereldvrededag verwacht.

Aartsbisschop Gantin zei, dat dit thema de mensen werkelijk voor de keuze stelt of zij werkelijk vrede willen. Het leven moet, aldus de aartsbisschop, verdedigd worden tegen de oorlog, de abortus en de honger. Voor abortus zijn en tegen oorlog, is, aldus mgr. Gantin, evenzeer met elkaar in tegenspraak als tegen abortus en voor de oorlog zijn.

Mgr. Gantin zei, dat het leven ook verdedigd moet worden tegen iedere lichamelijke of geestelijke schending. Hij wees hierbij op de scherpe veroordeling door paus Paulus van folteringen. Volgens mgr. Gantin geldt deze veroordeling ook voor landen met strafkampen en in het bijzonder voor landen, waar politieke tegenstanders worden gestuurd naar psychiatrische inrichtingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Wilt u vrede, verdedig dan het leven

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken