Bekijk het origineel

Zeeuws zondags „zomerfeest

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zeeuws zondags „zomerfeest"

2 minuten leestijd

SCHOONDIJKE — Hoezeer het proces der verwereldlijking binnen de kerken van West-Zeeuwsvlaanderen voortschrijdt, moge blijken uit het feit dat in Schoondijke op zondag 8 augustus een Zomerfeest wordt gehouden, waaraan praktisch alle kerken, ook de rooms-katholieke meedoen. Ook de gereformeerde kerken, laten geen verstek gaan en door ds. Gerkema, geref. predikant te Schoondijke worden de gereformeerden via de Zeeuwse Kerkbode opgewekt om op die dag aanwezig te zijn. Wat er van de zondag overblijft moge blijken uit het wel zeer overladen programma voor die dag.

Om half tien is er een dienst in de Ned. Herv. Kerk en om 10 uur voor de rooms-katholieken. Om half drie is er een gezamenlijke dienst in de gereformeerde kerk.

Om half vier wordt er een kerkelijke beurs geopend. Er is ook een speelhoek voor de kinderen. Tot de beursdeelnemers behoren zending en missie, jeugdclubs. Katholieke Bijbelstichting, N.B.G., Werkgroep Nieuwe Levensstijl, Amnesty Inemational enz. Om half vijf massale samenzang met korpsen en koren. Om vijf uur Israëlische volksdansen. Thema is: Vreugde en Eens komt de grote zomer. Er hoort ook een "maaltijd der duizenden" bij. Om half negen begint het avondconcert. Protestantse en R.K. koren, zelfs uit België, zullen aanwezig zijn. Een wel zeer bont programma en men aarzelt niet om hier te spreken over een kerkelijk zomerfeest.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 20 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Zeeuws zondags „zomerfeest

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 20 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken