Bekijk het origineel

Ter Aar wil beperkte groei

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ter Aar wil beperkte groei

2 minuten leestijd

<br />

TER AAR — De gemeenteraad van Ter Aar wil dat er alleen maar woningen in het dorp worden gebouwd voor de eigen bevolking. De raad nam dit standpunt in bij de behandeling van de provinciale nota alternatieven en varianten.

Zij koos voor model 1, dat een beperkte groei voorstaat. De grote vraag voor de raad was de positie van de landen tuinbouw, alsmede de plaatselijke industrie. Voor tuinbouw is maar 150 hectare gepland en als die plannen doorgaan, is uitbreiding alleen mogelijk bij Roervaartveen en Zevenhoven. Gevaar zag de raad ook voor de landbouw. Men vond dat landbouw en milieu geen strijdige dingen zijn. Bij de planologie moet worden gezocht naar samenwerking tussen beide grootheden. De inrichting van het landschap moet voldoende ruimte laten voor de normale ontwikkeling van de landbouw, aldus de raad. De raad was bang, dat boeren, als de voorgestelde plannen inderdaad zullen doorgaan, straks alleen maar boswachter zullen kunnen zijn met toezicht op het milieu. Dat wenste de raad niet te aanvaarden.

Burgemeester Van der Poel wees er op, dat grote waakzaamheid op dit gebied is geboden. De positie van de kleinere gemeenten, aldus de eerste burger, ziet er voor de toekomst niet zo hoopvol uit. De burgemeester verwacht, dat alle gemeenten die samenwerken in het intergemeentelijke overlegorgaan Rijnstreek, het zelfde standpunt zullen innemen in deze zaak.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 20 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Ter Aar wil beperkte groei

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 20 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken