Bekijk het origineel

Frontale botsing eist zes doden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Frontale botsing eist zes doden

Gevaarlijke inhaalmanoeuvre

1 minuut leestijd

HARDENBERG — Zes personen, onder wie twee kinderen, zijn dinsdagavond het slachtoffer geworden van een frontale botsing bij Hardenberg op de Provinciale weg Lutten Slagharen.

Zeven kinderen moesten met zware en lichte verwondingen naar een ziekenhuis worden overgebracht.

De botsing is ontstaan doordat de bestuurder van een personenauto, de 42-jarige R. C. R. de L. de M. uit Rijswijk (Z-H) een file verliet om andere auto's te kunnen inhalen. Zijn auto is daarbij frontaal op een tegenligger ingereden, omdat hij geen kans meer zag deze te ontwijken.

In de Rijswijkse auto zijn behalve de bestuurder ook mevrouw F. Nicolaas (29) uit Oss en haar dochtertje Fabiana (8) om het leven gekomen. De slachtoffers, die in de tegenligger zaten, waren P, M. Lijnema (31) uit Hardenberg, zijn echtgenote (32) en hun achtjarige zoontje Johan.

Zeven kinderen

Voorts zaten de auto van de Rijswijkse automobilist nog vijf kinderen in de leeftijd van drie tot 14 jaar, die allen werden gewond. Van het echtpaar Lijnema hebben een zoontje (7) en een dochtertje (5) inwendig letsel opgelopen. Hun jongste kind van een jaar is de enige van de inzittenden, die ongedeerd is gebleven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Frontale botsing eist zes doden

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken