Bekijk het origineel

Problemen rond dijkverzwaring

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Problemen rond dijkverzwaring

Echteldse raad tegen dijkstoel Neder-Betuwe

2 minuten leestijd

ECHTELD — Volgens burgemeester Houtkoper van Ecbteld, wil het polderdistrict Neder-Betuwe langs de Echteldse gemeente heenwerken. Dit zei hij in een vergadering naar aanleiding van vragen over dijkverzwaring in de gemeente. Tevens deed hij mededeling dat de gemeente alles concreet op papier zou zetten in een brief aan de minister van Verkeer en Waterstaat. Want ook in de laatste vergadering met de betrokken instanties was het gemeentebestuur niet veel wijzer geworden.

Naar aanleiding van deze problematiek heeft de dijkstoel van het polderdistrict er de behoefte aan, om de leden van de gemeenteraad van Echteld te informeren over het verloop van de totstandkoming van de plannen voor de verbetering van het dijkvak van IJzendoom tot aan het Amsterdam-Rijnkanaal.

Volgens de dijkstoel van de Neder-Betuwe is het niet juist dat de gemeente beweert, buiten de dijkverbeteringsplannen te zijn gehouden. Het college is in elk stadium nauw bij de totstandkoming van de plannen betrokken geweest, aldus de dijkstoel. In een neta aan het gemeentebestuur worden alle data opgesomd wanneer het overleg tussen de gemeente en de dijkstoel heeft plaats gevonden. Men tracht de raad te overtuigen dat men geen „verstoppertje" heeft gespeeld.

Medewerking
In hoeverre het college in deze besprekingen zich positief zou hebben opgesteld wordt nog in het midden gelaten. De dijkstoel meent echter dat van overwegend^ bezwaren niet is gebleken. Burgemeester Houtkoper schijnt echter op 15 april, in een vergadering van b. en w., de Dijkgraaf van de Neder-Betuwe zelfs medewerking te hebben toegezegd voor het verbeteren van de dijken in het betrokken gebied. In een vergadering van de coördinatiecommissie op 21 mei, waarbij de gemeente Echteld vertegenwoordigd was door de landschapsdeskundige ir. De Voogd, is het beplantingsplan goedgekeurd, waarmee het definitieve plan volledig werd afgerond. Inmiddels is dit plan met bestek en kostenbegroting aan de minister van Verkeer en waterstaat en aan het college van GS ter goedkeuring voorgelegd. In hoeverre de eerstgenoemde bewering van de burgemeester onjuist is komt, ondanks het opsommen van de vergaderdata, niet uit de verf. Het feit ligt er, dat hij niet de gehouden besprekingen ontkende maar de indruk had dat men langs de gemeente Echteld heen wilde werken. Ongetwijfeld zal, al dan niet voortijdig, in de eerstkomende raadsvergadering het antwoord van burgemeester Houtkoper verwacht worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Problemen rond dijkverzwaring

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken