Bekijk het origineel

Geen nieuwe krachten maatschappelijk werk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Geen nieuwe krachten maatschappelijk werk

Personeelstop afgekondigd

1 minuut leestijd

<p>DEN HAAG — Staatssecretaris Meijer (CRM) heeft per 20 juli een personeels- en vacaturestop afgekondigd voor de gesubsidieerde instellingen voor algemeen maatschappelijk werk  en voor de organen van samenwerking op dit terrein.</p>

Dit betekent dat voor vertrekkende functionarissen geen nieuwe mensen mogen worden aangenomen, dat voor bestaande vacatures geen krachten mogen worden gezocht en dat ook geen vacatures mogen worden gecreëerd.

Volgens het ministerie van CRM heeft de bewindsman tot deze maatregel besloten omdat de begrotingspost voor algemeen maatschappelijk werk in het lopende begrotingsjaar met ƒ 3 miljoen wordt overschreden. De inkrimping via natuurlijke afvloeiing omvat ongeveer honderd mensen bij 316 instellingen.

De inkrimping is gespreid over drie jaar, „opdat het werk er zo min mogelijk onder zal lijden", aldus CRM. Ongeveer 35 man per jaar zullen dus niet na vertrek (pensionering, aanvaarding ander werk) mogen worden vervangen. Voor openstaande vacatures zijn enkele uitzonderingen gemaakt.

Onverantwoord

Meijer vindt het in de huidige financiële situatie onverantwoord dat de begroting wordt overschreden. De overschrijding is volgens het ministerie te wijten aan ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, waardoor in betrekkelijk korte tijd ongeveet honderd vacatures werden vervuld. Deze waren afkomstig uit het vacaturebestand dat voor deze sector als normaal geldt en waarop ook het subsidiebeleid is gebaseerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Geen nieuwe krachten maatschappelijk werk

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken