Bekijk het origineel

Plan-Lardinois valt slecht bij boeren

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Plan-Lardinois valt slecht bij boeren

Beperking zuivelproduktie

2 minuten leestijd

<br />

„De enige die nog niet overtuigd lijkt te zijn van de fatale gevolgen van de droogte voor de veehouders is Landbouwcommissaris Ir. P. Lardinois. Haast tegen beter weten in heeft hij zijn beruchte plan tot beperkiiig van de zuivelproduktie wereldkundig gemaakt.

Hij dacht zeker: mijn voorganger maakte een PLAN MANSHOLT, ik wil voor ik naar de Rabobank ga een PLAN LARDINOIS de geschiedenis inslingeren.

Dat is niet aardig gezegd aan het adres van een aardige man, maar hij mag best weten dat zijn voorstellen bij de boeren bar slecht vallen".

Aldus de secretaris van de Gelderse CBTB, Drs. E. Broekhuis, over de actuele problemen van de boeren

Er zijn enkele buien gevallen en er wordt met man en macht gesproeid en bevloeid. Maar voor een aantal veehouders komt de hulp en de regen te laat. Ze hebben hun vee met het laatste restje wintervoer in leven gehouden, maar nu is alles op en blijft verkoop van vee over.

Er zal in de loop van deze zomer en herfst dus een vergroot aanbod van vee zijn met bijgevolg een druk op de prijzen.

Conclusie

De heer Broekhuis verbindt daaraan een landbouwpolitieke conclusie:

,,Het is van groot belang, dat de EG nu een slagvaardig vleesbeleid voert. Brussel moet ervoor zorgen, dat de rundvleesmarkt niet volkomen in el-kaar stort.

Dat kan een werkelijke ramp voor veel veehouders voorkomen.

Tegemoetkoming

Verder kan een tegemoetkoming in de kosten van transport van ruwvoer een evenwichtige verdeling bevorderen, terwijl er waarschijnlijk voor veel boeren aanleiding zal zijn alsnog tegen hun voorlopige aanslag in de Inkomstenbelasting in beroep te gaan". De CBTB-secretaris wijst verder op de grote betekenis van de benutting van de graanstoppel in de akkerbouwstreken ten behoeve van de ruwvoedervoorziening.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Plan-Lardinois valt slecht bij boeren

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken