Bekijk het origineel

Medische begeleiding niet noodzakelijk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Medische begeleiding niet noodzakelijk

Hartluchtbrug Genève

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De Nederlandse hartpatiënten die op initiatief van de werkgroep hartchirurgie buitenland van de Gezondheidsraad in het Zwitserse Geneve een hartoperatie kunnen ondergaan, zullen volgens prof. Greep niet in groepsverband reizen maar op individuele basis.

Zij zullen ook niet door een arts of verpleegster worden begeleid tijdens de vliegreis (van ruim een uur). Dat is medisch gezien niet noodzakelijk, aldus de Maastrichtse hoogleraar algemene chirurgie, die tevens lid is van de werkgroep van de Gezondheidsraad.

Volgens hem is de eerste patiënt vorige week donderdag vertrokken. Hij is aldus prof. Greep, inmiddels geopereerd en maakt het goed.

Vijf patiënten

In de loop van deze en volgende week vertrekken dan nog vijf patiënten individueel naar Genève. Deze vijf zijn patiënten van het Rotterdams academisch Dijkzigtziekenhuis. De eerste patiënt is afkomstig van het academisch ziekenhuis in Leiden. Eenmaal per maand komt prof. Charies Hahn, de hartchirurg die de Nederlandse patiënten in Geneve behandelt, naar Nederland om de zaak met de Gezondheidsraad te bespreken, aldus prof. Greep. De vragen die de ziekenfondsen, de ziektekostenverzekeraars en het secretariaat van de ziekenfondsraad nog over deze luchtbrug hebben, zijn volgens prof. Greep niet van onoverkomelijke aard. „Wij hadden de begeleiding door een familielid in de totaalprijs ingecalculeerd, de ziekenfondsen hadden dat liever anders gezien" zo zei hij „Ook willen ze nog weten wat Zwitserse patiënten in de kliniek bij prof. Hahn voor hartchirurgische ingrepen moeten betalen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Medische begeleiding niet noodzakelijk

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken