Bekijk het origineel

TEVREDENHEID

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

TEVREDENHEID

2 minuten leestijd

<br />

Alles waar te voor staat is verkeerd, behalve tevreden, zo luidt een oude volkswijsheid. Maar die wijsheid raakte de laatste jaren in discrediet. Ontevredenheid werd van alle kanten aangewakkerd. Vooral op sociaal-economisch gebied. Wie tevreden was met zijn deel en lot was eigenlijk maar een sufterd.

Uit een vorige maand gehouden enquête bleek evenwel dat driekwart van de Nederlanders tevreden was met hun inkomen. Bij de jongere generatie en de lagere inkomensgroepen was die ontevredenheid over het eigen inkomen wat groter dan bij de anderen, wat op zich wel verklaarbaar is. Toch valt over het geheel genomen de uitslag niet tegen. Een grote meerderheid van de bevolking is immers tevreden over zijn inkomen.

Dat is een gegeven dat we dankbaar kunnen noteren. Zeker in onze tijd is er in materieel opzicht ook alle reden tot tevredenheid. Vrijwel iedereen is ruimer met stoffelijke goederen bedeeld dan dat met zijn ouders en grootouders het geval was. In ieders primaire levensbehoeften kan ruimschoots worden voorzien.

Als we letten op de armoede in andere werelddelen dan moeten we zelfs verlegen worden met de weelde die ons omringt. Ook al heeft onze buurman het mogelijk nog weer net even iets beter en luxer dan wij het hebben, dan nog is er alle reden tot dankbaarheid en tevredenheid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

TEVREDENHEID

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken