Bekijk het origineel

Amin wil verzoening met buurland Kenia

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Amin wil verzoening met buurland Kenia

Fransen krijgen luchtbus terug

2 minuten leestijd

NAIROBI —Oeganda's staatshoofd Amin wil zich met zijn buurland Kenia verzoenen. De betrekkingen tussen de twee landen waren na de Israëlische actie op het Oegandese vliegveld Entebbe van twee weken geleden, om ruim 100 gijzelaars te bevrijden uit de handen van een aantal pro-Palestijnse vliegtuigkapers, aanzienlijk verslechterd. Amin verweet de Keniase regering een aandeel in de Israëlische operatie.

In een woensdag gepubliceerd telegram aan de Keniase president Kenyatta, zegt Amin „alles wat de laatste weken sinds de Israëlische invasie is gebeurd als verleden tijd" te beschouwen. „Ik weet dat overal leden van een familie met elkaar kunnen strijden. Maar een dergelijke twist kan altijd door begrip en voor ons als leiders, door de wens onze volkeren geen leed toe te brengen, worden bijgelegd".

Amin onderstreepte in zijn aan „onze lieve broeder" gerichte telegram zijn boodschap „in een geest van broederlijkheid en als goede buur" te hebben gezonden. Politieke waarnemers vermoeden dat de Keniase boycotmaatregelen de Oegandese president tot deze onverwachte inkeer hebben gebracht.

Luchtbus

De Franse nationale luchtvaartmaatschappij Air France heeft woensdag bekend gemaakt dat de Oegandese regering heeft besloten de luchtbus terug te geven die op 27 juni in het Griekse luchtruim werd gekaapt en gedwongen werd op de luchthaven van Entebbe te landen.

Het toestel heeft sinds die tijd op het vliegveld gestaan en de Oegandese autoriteiten weigerden technici van de Air France tot het vliegtuig toe te laten. De onderhandelingen over de teruggave van het toestel aan de Air France zijn gevoerd door de Franse ambassadeur in Kampala.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Amin wil verzoening met buurland Kenia

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken