Bekijk het origineel

Geleidelijk weer warmer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Geleidelijk weer warmer

2 minuten leestijd

DE BILT Voor het eerst sedert het weekeinde van 19 en 20 juni jl. kwam het in ons land weer op uitgebreide schaal tot regen. De neerslaghoeveelheden verschilden echter van plaats tot plaats sterk. Dit kwam omdat de neerslag in de vorm van lokale hevige buien naar beneden kwam. Tussen maandagavond jl. en donderdagmiddag jl viel op het vliegveld Beek (Zuid-Limburg) 34 mm en in De Bilt 38 mm. Op het vliegveld bij Eindhoven viel in dezelfde periode niet meer dan ruim 1 mm.

Deze waarnemingen hebben echter betrekking op een 17-tal officiële KNMI-regenmeters. Tussen deze meters door zijn echter nog veel zwaardere buien geslipt: In Friesland en in Drenthe werden in diverse particuliere regenmeters hoeveelheden van meer dan 50 mm opgevangen.

Een krachtige uitloper van het zgn. Azorenhogedrukgebied breidt zich uit naar West-Europa en zal de komende dagen, inclusief het komend weekeinde ons weer beheersen. De buienactiviteit is daardoor inmiddels al weer onderdrukt, terwijl de temperaturen de komende dagen van dag tot dag wat hoger kunnen oplopen. Wolkenvelden, afgewisseld door flinke zonnig e perioden zullen het komende weekeinde een voor de vakantieganger aangenaam karakter geven.

Ook op de Britse eilanden in het grootste deel van West en Zuid-Europa wordt het gunstig vakantieweer. Regen of onweersbuien kunnen de komende dagen daarentegen verwacht worden in het Balkangebied, in Oost-Europa en in het noorden van Scandinavië.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Geleidelijk weer warmer

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken