Bekijk het origineel

Regenval geeft hoop op goede bietenoogst

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Regenval geeft hoop op goede bietenoogst

Rotterdamse graanmarkt

3 minuten leestijd

ROTTERDAM — De graanbeurs was maandag jl. maar matig bezocht. Het was duidelijk merkbaar dat velen met vakantie waren. De handel had dan ook weinig te betekenen en de vraag beperkte zich tot spoedig leverbare artikelen. Op verdere termijnen ligt het niveau ook niet zo interessant voor kopers om wat te ondernemen.

In de Rotterdamse haven blijft nog steeds een vertraging in de lossing optreden. Zo moest dikwijls tot aankopen loko af pand worden overgegaan. Amerikaanse gele mais werd tot geschikte prijs aangeboden. Speciaal voor een boot begin augustus te lossen, op basis nieuwe drempelprijs lagen de noteringen zeer interessant. La Platamais noteerde nagenoeg onveranderd.

Sorghum ligt ook wel gunstig in de markt; ook hier op basis nieuwe drempelprijs goedkopere offertes. Gerst van de nieuwe oogst werd franco gehandeld. Het vochtgehalte van de in de droge periode geoogste wintergerst ligt zeer laag ca. 11 pet. In haver is het aanbod sterk teruggelopen van de oude oogst is nagenoeg alles geruimd.

Veekoekenmarkt

In de veekoekenmarkt bleef het rustig. Noord-Amerika gaf merendeels lagere koersen door en zo liep de prijs van soya duchtig omlaag. De zaken beperkten zich merendeels tot locopartijen af te halen van de inlandse fabrieken of uit aangekomen boten met USA-soyaschroot. In cocos kwamen aanbiedingen uit stomende positie, hetgeen wat tweedehands materiaal te verwerken gaf. Het aanbod in locolijnschilfers beperkte zich tot Egyptische en Ethiopiscche waarin wel enkele zaken konden worden gemeld. In Noordamerikaanse gluten kwam ook wat tvreedehands aanbod los. Zo waren de prijzen niet hoger. Op september-december- en januari- maart-afladingen wordt nagenoeg niets ondernomen. Voor palmpitschilfers, bestond enige belangstelling van Duitse kant, doch het aanbod is momenteel aardig opgedroogd. Tapioca kwam behoorlijk lager af. Hoewel er geen boot in Rotterdam loste, bestond er nogal wat aanbod uit

In de veekoekenmarkt bleef het rustig. Noord-Amerika gaf merendeels lagere koersen door en zo liep de prijs van soya duchtig omlaag. De zaken beperkten zich merendeels tot locopartijen af te halen van de inlandse fabrieken of uit aangekomen boten met USA-soyaschroot. In cocos kwamen aanbiedingen uit stomende positie, hetgeen wat tweedehands materiaal te verwerken gaf. Het aanbod in locolijnschilfers beperkte zich tot Egyptische en Ethiopiscche waarin wel enkele zaken konden worden gemeld. In Noordamerikaanse gluten kwam ook wat tvreedehands aanbod los. Zo waren de prijzen niet hoger. Op september-december- en januari- maart-afladingen wordt nagenoeg niets ondernomen. Voor palmpitschilfers, bestond enige belangstelling van Duitse kant, doch het aanbod is momenteel aardig opgedroogd. Tapioca kwam behoorlijk lager af. Hoewel er geen boot in Rotterdam loste, bestond er nogal wat aanbod uit aangekomen en verwachte posities. De aanvoer is nu weer regelmatig en er zijn nogal wat stomend op Rotterdam onderweg. Voor verdere afladingstermijnen bestond geen aandacht. Griespellets disponibel brachten nog goede prijzen op. De weldadige regenval heeft de hoop op een goede bietenoogst wel vergroot. Zo kwamen inlandse fabrieken weer aan de markt met pulppellets campagnelevering. De prijs lag echter veel hoger dan uit de tweedehand te koop werd aangeboden. Op eerder gekochte partijen kon een goede winst worden vastgelegd. Zo waren er wel verkopers voor campagne- suikerbietenpulppellets. De noteringen voor loco pulppellets liepen ook wat terug. Het aanbod van Lucerne en graspellets is door de droogte bijzonder klein. Er moest dan ook voor nog beschikbare partijen diep in de buidel worden getast. Op aflading werd gehandeld in USA kunstmatig gedroogde alfalfapellets augustus/september en september/ oktöber-aflading. Zuidafrikaanse geëxtraheerde maisvoermeelpellets noteerden nagenoeg onveranderd. Voor India- rijstevoermeelpellets bestond redelijk vraag disponibel af pand binnenland. Citruspellets uit stomende positie werden lager afgedaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Regenval geeft hoop op goede bietenoogst

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken