Bekijk het origineel

Kerk geweten van maatschappij

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kerk geweten van maatschappij

Jomo Kenyatta

1 minuut leestijd

NAIROBI — In een boodschap aan 67 bisschoppen van Oost-Afrika, die in Nairobi bijeen zijn voor een driejaarlijkse bijeenkomst, heeft president Jomo Kenyatta van Kenia gezegd dat de kerk het geweten is van de maatschappij en dat de maatschappij een dergelijk geweten nodig heeft. Hij spoorde de bisschoppen aan niet ervoor terug te schrikken de maatschappij te wijzen op haar fouten.

In zijn boodschap sprak president Kenyatta veel waardering uit voor de kerk. Niet alleen, zo zei hij, heeft de kerk vele scholen en ziekenhuizen gebouwd in Nairobi, maar vooral heeft de kerk gewerkt en doet dat nog op het platteland, waar de omstandigheden verre van comfortabel zijn en waar dus ook weinig-onderwijzend en medisch personeel is. Door op deze wijze te werken geeft de kerk aan.de mensen een voorbeeld van dienstverlening aan elkaar, aldus de Keniase president.

De bisschoppen van Tanzania, Oeganda, Malawi, Zambia en Kenia kozen de Oegandese Mor Ondongo wederom tot voorzitter. De overige bisschoppen uit Oeganda wonen de bijeenkomst niet bij vanwege de huidige spanningen tussen Kenia en Oeganda.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Kerk geweten van maatschappij

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken