Bekijk het origineel

Wijziging bestemming Nieuwlandseweg

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Wijziging bestemming Nieuwlandseweg

Door Crematorium in Middelburg

2 minuten leestijd

MIDDELBURG — Naar aanleiding van een voorstel van het college besloot de raad in januari 1975 in principe te besluiten tot de vestiging van een gemeentelijk toegevoegd crematorium. Evenals tegen het besluit van toen, zijn nu bezwaren ingediend tegen de wijziging van het bestemmingsplan begraafplaats Nieuwlandseweg. B. en W. hebben voorgesteld deze ongegrond te verklaren.

Door een uitspraak van GS van Zeeland over de interpretatie van het begrip „Begraafplaats" moest het bestemmingsplan buitengebied worden gewijzigd. Tegen het ontwerp-bestemmingsplan, waarin deze wijziging is aangebracht, is een bezwaarschrift ingediend, dat ondertekend is door de heren A. Schep, J. C- Zwart, K. M. Francke en A. van der Toom. Betrokkenen voeren aan dat door de bouw van het crematorium en de daarbij behorende voorzieningen de begraafplaats haar karakter als begraafplaats zal verliezen, voor degenen, die deze vorm van lijkbezorging verkiezen. Voor hen die gewetensbezwaren hebben tegen crematie is deze plaats aanstootgevend. Ook zal de plaats nabij de wijk Dauwendaele voor diverse wijkbewoners een psychologische belasting betekenen en door de omvang van het crematorium en het columbarium zal spoedig uitbreiding van de begraafplaats nodig zijn.

Ongegrond

B. en W. achten de eerste twee bezwaren van dezelfde strekking als de vroeger reeds ingediende principiële bezwaren en discussie daarover onjuist. De mogelijkheid dat de plaats van het crematorium nabij de wijk Dauwendaele een psychologische belasting kan betekenen is naar de mening van het college een vaag argument. Voor wat betreft de grafruimte op de begraafplaats zeggen b. en w. dat het niet te verwachten is dat op korte termijn nieuwe terreinen voor de uitbreiding van de begraafplaats zullen moeten worden aangewezen.

Op grond hiervan stellen zij voor het bezwaar van de vier heren ongegrond te verklaren en het bestemmingsplan Nieuwlandseweg ongewijzigd vast te stellen.

De jongeman sloop huizen binnen als óewoners niet thuis waren. In twee gevallen heeft hij echter de schrik van zijn leven gekregen. Eenmaal toen de heer des huizes wel degelijk thuis was en hij slechts op het nippertje kon ontvluchten en de tweede keer toen hij in een huis een politie uniform zag hangen.

Matiging overheidsuitgaven

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Wijziging bestemming Nieuwlandseweg

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken