Bekijk het origineel

Italianen vluchten voor gifgas

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Italianen vluchten voor gifgas

2 minuten leestijd

MILAAN — Uit de door gifgas getroffen streek in Italië, ten noorden van Milaan, zullen nog eens 179 mensen worden geëvacueerd. Veertien dagen geleden ontplofte een chemische fabriek in het stadje Seveso. Bij de explosie werd een gas uitgestoten dat overeenkomst vertoont met de ontbladeringsmiddelen die door het Amerikaanse leger in Vietnam werden gebruikt. In het getroffen gebied, tussen Seveso en de stad Meda. wonen ruim 1500 mensen. Een algehele evacuatie is echter voorlopig niet nodig. Alleen 179 mensen uit de ernstigst getroffen plaatsen moeten tijdelijk naar elders verhuizen. De mini-evacuatie begon zaterdag en zal uiterlijk maandag zijn voltooid. Tot dusver zijn ruim 30 mensen, voor de helft kinderen, met vergiftigingsverschijnselen in ziekenhuizen opgenomen.

De dreigende gaswolk bleef veertien dagen boven het gebied hangen, maar loste vrijdag op doordat het ging regenen. In de zwaarst getroffen gebieden zal de te velde staande oogst worden vernietigd. Ook het vee zal worden afgeschoten. Of er nog meer mensen moeten worden geëvacueerd hangt af van de uitslag van een onderzoek, zo deelden de plaatselijke autoriteiten zaterdag mee.

Volgens artsen kan het weken tot zelfs maanden duren voor het gas. TCDD genaamd, helemaal is uitgewerkt. De ontplofte fabriek, Icmesa, is Zwitsers eigendom en maakt grondstoffen voor de parfumindustrie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Italianen vluchten voor gifgas

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken