Bekijk het origineel

Gevangenis wegens actie tegen secte

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Gevangenis wegens actie tegen secte

1 minuut leestijd

FULLERTON De Amerikaan Ted Patrick, die in de VS bekend is om zijn pogingen ouders te helpen bij het terughalen van hun kinderen uit godsdienstige secten, is tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens vrijheidsberoving van een lid van de Hare Krisjna-Beweging. De rechter noemde Patrick een "activist" zonder respect voor vrijheid van godsdienst."

De 46-jarige Patrick werkt vaak samen met ouders van kinderen die zich hebben aangesloten bij de Oosterse Hare Krisjna, de "Unified Family" van de Koreaan Sun Myung Moon, of „Jesus-Freak" groeperingen. Hij haalde de bekeerlingen weg en probeerde hen in lange gesprekken er van te overtuigen dat ze een hersenspoeling hadden ondergaan.

Volgens zijn tegenstanders maakt Patrick zich schuldig aan ontvoering en vrijheidsberoving. Zijn medestanders menen dat deze secten mensen door isolement en indoctrinatie een hersenspoeling laten ondergaan, waardoor hun levens geruïneerd worden, en hun ouders diep in de put raken. Ouders moeten een kans krijgen de "bekering'' ongedaan te maken, menen ze.

Patrick is nu veroordeeld wegens vrijheidsberoving van een 19-jarige Krisjna-volgelinge. De ouders van het meisje kregen een boete van honderd dollar en een maand voorwaardelijk. Patrick was in Denver al eens in een soortgelijke zaak veroordeeld. Maar toen na twee weken vrijgelaten met een proeftijd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Gevangenis wegens actie tegen secte

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken