Bekijk het origineel

Nog steeds erg druk op de Veluwe

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nog steeds erg druk op de Veluwe

2 minuten leestijd

<invalidTag charset="utf-8" />APELDOORN — Ondanks het feit dat de bouwvakvakantie voorbij is, is het erg druk op de Veluwe. Het lijkt erop dat de topdrukte voorbij is, maar er bestaat nog steeds een grote belangstelling voor de toeristische topattracties.

In Apeldoorn is het na de bouwvakvakantie iets rustiger geworden. Grote belangstelling gaat uit naar de stoomtrein van de Veluwsche Spoorweg Maatschappij, die naar Dieren rijdt, waarvan de toeristen van mei tot september gebruik kunnen maken. Deze trein (waarvan de prijs overigens aan de hoge kant is: acht gulden per persoon voor een retourtje Apeldoorn - Dieren) is samen met de dit jaar geopende Apenheul (met heuse gorilla's) de drukst bezochte attractie.

Berg en Bos, Het Loo, de Julianatoren en de kinderboerderij zijn eveneens zeer in trek. Bij de VVV verwacht men in de gemeente een inzameling te houden voor de getroffen polioslachtoffers van Staphorst. In de bijeenkomst van woensdag 21 juli, waarin voorging, de plaatselijke predikant uit Staphorst ds. P. J. Dorsman, werd deze collecte gehouden en leverde een bedrag op van ƒ 1588,—. dat de drukte wel tot begin september zal voortduren.

Bossen

Ook de bossen en de mooie natuur worden — vooral met dit iets minder warme weer — druk bezocht. Elspeet en Nunspeet en de kleinere omliggende plaatsen zoals Vierhouten, Uddel, Speulde, Garderen en Hulshorst vormen echte vakantiecentra. Op de campings en in de pensions is nog wel onderdak te verkrijgen, maar de vakantiehuisjes zijn vrijwel alle bezet.

In Harderwijk is het ook enorm druk. Het VVV-kantoor wordt bestormd met mensen die onderdak zoeken. De bekendste trekpleister in deze plaats is nog steeds het Dolfinarium, dat elk jaar weer door een ongelooflijk groot aantal mensen wordt bezocht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Nog steeds erg druk op de Veluwe

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken