Bekijk het origineel

Witte-boten-plan voor Biesbosch

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Witte-boten-plan voor Biesbosch

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De ANWB voelt voor een „witte-boten-plan" in de Biesbosch: kano's en roeiboten, die kunnen worden gehuurd om de stiltegebieden in dit gebied te kunnen bekijken. Deze stiltegebieden zouden een feit worden bij het inwerkingtreden van de Vaartuigenverordening recreatieschap nationaal park de Biesbosch. Wanneer de zonering is ingesteld zal het voor een grote groep recreanten onmogelijk worden in die gebieden van de Biesbosch door te dringen, omdat daar niet van motorboten gebruik mag worden gemaakt.

De ANWB heeft deze suggestie gedaan in een brief aan het recreatieschap als reactie op artikel 7 van genoemde verordening, waarin de zonering wordt geregeld.

De ANWB geeft toe, dat naast behoud van de natuur het zoneringsplan in recreatieve zin een voordeel biedt: er ontstaat een differentiatie in recreatiemogelijkheden, waardoor ook aan de wensen van de rustzoekers en stiltegenieters tegemoet wordt gekomen.

Maar de vaartuigen, die nu regelmatig in de af te sluiten geulen liggen, zullen elders een plaats moeten zoeken. Verder zal het varen met kano's, roeiboten e.d. in de daarvoor speciaal aangewezen geulen voor een deel gebeuren met bijboten, d.w.z. vanaf het „moederschip" dat dan ergens aan een strandje of aanlegplaats moet kunnen liggen.

De ANWB meent dat het zoneringsplan dah pas van kracht zóü mogen worden, wanneer andere mogelijkheden zijn gecreëerd. De ANWB stelt bij de mogelijkheden ook het „witte-boten-plan" voor, omdat in het hele recreatiegebeuren het kennisnemen van stiltegebieden toch van erg veel belang moet worden geacht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Witte-boten-plan voor Biesbosch

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken