Bekijk het origineel

Gevulde flapjes

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Gevulde flapjes

3 minuten leestijd

3 blikken kant-en-klaar flapjes- of croissantdeeg, 300 g champignons, 3 paprika's, 3 uien, 6 tomaten, 1 teentje knoflook, 50 g boter of margarine, sojasaus, zout, peper.

Neem het deeg uit de blikken en leg de lapjes uiL Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de schoongemaakte paprika en ui. Schil de tomaten en snijd ze klein. Fruit de ui en de geperste knoflook licht in de boter of margarine en bak de paprika en champignons mee. Voeg de tomaten erbij en smoor het geheel even door. Maak het mengsel op smaak met peper en zouL Verdeel het mengsel over li lapjes deeg. Vouw ze dubbel en druk ze even aan. Bak ze in een warme oven (+ 175°C) bruin en gaar in ± 20 minuten. Laat de flapjes afkoelen en verpak ze in poly-ethyteenzakken. Vries ze in.

Laat ze in een warme over (± 175°C) ontdooien en door en door heet worden in ± 35 minuten. Geef ze als voorgerecht, lunchgerecht of als hartig hapje. Uiterste bewaartijd: ± 3 maanden.

Door J. W. G/ï/SW/Gr
4dA Die nacht heeft Wolfert een wonderlijke droom. In zijn droom staat hij op het altaar vóór de Oo:nareik in 't bos. RU ziet, hoe onder de voet van die eilc zich een hol bevindt... Uit dat hol komen een hele rij wolven te voorschijn... Die gaan in een kring om hem heen zitten met opengesperde muilen. Wolfert ziet duidelijk hun geweldig gebit, hun bloedrode tongen. Het lijkt wel of ze hem van alle kanten zullen bespringen... Maar dan komt er een grote, sterke man naar voren, dwars door die wolvenrij heen. Die man grijpt hem bij zijn schouder... O, t is vader. Vader tilt hem op en zet hem buiten die vreselijk dreigende roofdierenkring. Nu wil hij met vader hard weglopen... Maar waar is vader nuP Hij ziet hem ineens nergens meer. Hij wil vluchten naar bet hol. Maar als hij omkijkt, ziet bii, hoe die lelijkerds hem achterna komen in een lange, lange rij... Er schijnt geen eind aan die rij te komen. En de voorste wolf zit hem al heel dicht op de hielen... Met tekeningen door Jan den Ouden 43B De afstand tussen de opengesperde muil van die voorste en zijn hielen wordt hoe langrer hoe kleiner... En hij wordt zo moe. zó moe... HIJ k&n haast niet meer 'verder. HU wil steeds harder lopen, maar t la alsof hij geen stap meer vooruitkomt. Ja, alsof zijn benen steeds zwaarder worden.» Hij hoort het snuiven van de hete adem reeds achter zich. Hij wil een laatste vertwijfelde sprong doen... maar t is alsof zijn benen door een geheimzinnige kracht vastgehouden worden.. Na hoort hij het snuiven heel duidelijk... De hete adem van de wolf strijkt langs zijn blote been... Nu zil_. „OU" Met een gil wordt bij wakkert

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Gevulde flapjes

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken