Bekijk het origineel

China verwacht nieuwe aardbeving

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

China verwacht nieuwe aardbeving

1 minuut leestijd

• PEKING — In de Chinese hoofdstad werden vele huizen beschadigd.

Peking, Tientsin en Tangsjan, waaruit werd geconcludeerd dat er weer een grote beving op komst is.

China ,,wist" dat er vóór 1980 een hevige aardbeving zou plaats hebben, maar de methoden van voorspelling waren kennelijk nog niet zo verfijnd, dat de bevolking tijdig kon worden gewaarschuwd voor de twee zware aardschokken van woensdag.

Tijdig

De Amerikaanse geofysicus Raleigh, die als hoofd van een team aardbevingsexperts vorige maand in China was om de daar gehanteerde prognostiek te bestuderen, vertelde donderdag dat zijn Chinese collega's wel tijdig hebben kunnen waarschuwen bij de aardschok die vorig jaar in hetzelfde gebied werd geregistreerd. De bevolking kon toen op tijd haar huizen verlaten, aldus Raleigh.

Voorschokken

De beving van vorig jaar, vlakbij Hai-Tsjeng in de provincie Liaonin, Liaoning, voorafgegaan door een serie kleinere schokken. Op grond daarvan, aldus Raleigh, konden de Chinese seismologen vrij accuraat voorspellen wanneer en waar de grote schok zou komen.

Volgens Amerikaanse registratiegegevens zijn dergelijke „voorschokken" woensdag echter uitgebleven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

China verwacht nieuwe aardbeving

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken